Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Polatöz: Öncelliğimiz Hekim Örgütlenmesi

Makale

Türk Tabipleri Birliği’nin 28, 29, 30 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştireceği 76. Olağan Büyük Kongresi öncesinde tabip odaları seçimli genel kurullarını tamamlayarak yönetimlerini belirledi. Tıp Dünyası gazetesi olarak oda yöneticilerine önümüzdeki döneme dair önceliklerini ve hekimlerle nasıl ilişki kurmayı planladıklarını sorduk. Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özden Polatöz yanıtladı. Hekim sorunlarını ve toplum sağlık haklarını merkeze alan faaliyetlerde bulunacaklarını söyleyen Polatöz, en önemli önceliklerinin ise hekim örgütlenmesi olacağını söyledi.

Tabip Odası olarak önümüzdeki dönem planlamanızda önceliğiniz nedir?

En başta öncelliğimiz hekim örgütlenmesine öncelik vermektir. Bu doğrultuda komisyonlarımızın bir an önce aktif hale gelmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Komisyonlarımızın aktif hale gelmesi ile çeşitli faaliyetler düzenleyerek hekimlerimize daha fazla dokunur hale gelmeye çalışacağız.

Hekim sorunlarını ve toplum sağlık haklarını öncelleyen faaliyetleri planlamak ve uygulamak gündemimizde olacaktır. Bu doğrultuda toplantılar ve sosyal aktiviteler düzenlemeyi planlıyoruz. Sahada da düzenleyeceğimiz bir takım aktiviteler ile bu amacımızı destekleyecek çalışmalar yapacağız.

İktidarın 22 yıldır uyguladığı ve çökme noktasına gelen sağlık politikalarını da değiştirmek için baskı oluşturacak çalışmalarda bulunacağız. Bu amaçla paneller düzenlemek, konferanslar düzenlemek, basın toplantıları düzenlemek, saha çalışmalarında bulunmak gündemimizde olacaktır.

Hekimler ile ilişkilenme adına neler yapmayı planlıyorsunuz?

Hekimlerle birebir görüşmeler yapmak ve beraberinde sosyal medyayı iyi kullanmak temel amaçlarımızdan bazılarıdır. Sosyal etkinlikleri arttırarak hekimlerle bir arada olma ve etkileşim içinde bulunma, onlardan aldığımız geri bildirimler ile çalışmalarımızı yeniden gözden geçirme, öneriler doğrultusunda yeni faaliyetler planlama çalışmalarımız arasındadır.

Hekim sorunlarının çok fazla olmasından dolayı sorunlar ile ilgili çalışmalar ve toplantılar yapmak, alınan kararların pratiğe geçmesini sağlamak için gerekli çalışmaları yapmak faaliyetlerimiz arasındadır. Mümkün olduğu oranda birimlerde hekim temsilcisi ile sorunlara daha rahat ulaşmak ve geri bildirimleri almak planlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.