İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu: Marmara Depremine Yönelik Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz

Makale Uncategorized

Türk Tabipleri Birliği’nin 28, 29, 30 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştireceği 76. Olağan Büyük Kongresi öncesinde tabip odaları seçimli genel kurullarını tamamlayarak yönetimlerini belirledi. Tıp Dünyası gazetesi olarak oda yöneticilerine önümüzdeki döneme dair önceliklerini ve hekimlerle nasıl ilişki kurmayı planladıklarını sorduk. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu yanıtladı. Yeni dönemde birden fazla öncelikleri olacağını söyleyen Küçükosmanoğlu, Marmara depremine yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini ve sağlık emek ve meslek örgütleri ile ilişkilerin geliştirilmesi ile tıp eğitimi ve uzmanlık eğitiminde yaşanan sorunların gündeme getirilmesi için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Tabip Odası olarak önümüzdeki dönem planlamanızda önceliğiniz nedir?

Önümüzdeki dönem planlamada birden fazla önceliğimiz bulunuyor. Beklenen Marmara depremine yönelik çalışmalarımızı genişleterek sürdüreceğiz. İstanbul’daki sağlık kuruluşlarının durumunun tespiti ve deprem sonrasında yapılacak işlerin planlaması için kurulan çalışma grubu önümüzdeki dönem daha yoğun bir çalışma yürütecektir. Tabip odası binamızın depreme dayanıklı hale getirilmesi için güçlendirilmesi veya yenilenmesi de önümüzdeki dönemin önemli ve acil işleri arasındadır.

Sağlık emek ve meslek örgütleri ile ilişkilerin geliştirilmesi, tıp eğitimi ve uzmanlık eğitiminde yaşanan sorunların gündeme getirilmesi önümüzdeki dönem önümüze koyduğumuz öncelikli işler arasında yer alıyor.

Hekimler ile ilişkilenme adına neler yapmayı planlıyorsunuz?

Hekimlerle ilişkilerimizin geliştirilmesi için temsilciler kurulu için kamu ve özel hastanelerde seçimlerin hızla tamamlanması, kurulun toplantılarına katılımın artırılmasını önemli görüyoruz. Bunun yanında hastane ziyaretleri yaparak üyelerin sorunlarını dinlemek ve çözüm önerilerini alarak, öne çıkan öneriler doğrultusunda çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca asistan ve genç uzmanların oda çalışmalarına katılımını artırmak amacıyla bu sorunlarına özel önem vermek yanında sosyal faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz. Üyelerimizin büyük çoğunluğunu özelde çalışan hekimlerdir. Özel Hekimlik Komisyonumuzun daha aktif bir hale gelmesi ile bu hekim grubunun sorunları gündemde tutulacak ve çözümü için çaba gösterilecektir.

Önümüzdeki dönem çevrimiçi hizmetlerin daha kolay ve yaygın kullanılması için oluşturduğumuz uygulamayı daha iyileştirmeyi ve üyelerimizin taleplerin bu uygulama üzerinden karşılamayı planlıyoruz. Ayrıca sosyal medyanın daha etkili kullanılmasını hedefliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.