İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özyurt: Temel Hedefimiz Hekimlerin Dayanışma ve Güç Birliği

Makale

Türk Tabipleri Birliği’nin 28, 29, 30 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştireceği 76. Olağan Büyük Kongresi öncesinde tabip odaları seçimli genel kurullarını tamamlayarak yönetimlerini belirledi. Tıp Dünyası gazetesi olarak oda yöneticilerine önümüzdeki döneme dair önceliklerini ve hekimlerle nasıl ilişki kurmayı planladıklarını sorduk. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt yanıtladı. Özyurt, temel hedeflerinin hekimlerin dayanışma ve güç birliği içinde olması olduğunu söyledi.

Tabip Odası olarak önümüzdeki dönem planlamanızda önceliğiniz nedir? Hekimler ile ilişkilenme adına neler yapmayı planlıyorsunuz?

Biz hekimler evrensel bir hak olan sağlık için hizmet üretiyoruz. Buna karşın son 20 yıldır uygulanmakta olan sağlık politikaları, sağlığı bir hak olmaktan çıkarıp kar odaklı ticari faaliyet haline getirdi. Kışkırtılmış bir sağlık talebi yaratıldı ve hizmetin niteliği değil niceliği ön planda tutuldu. Dayatılan çalışma koşullarında hekimler giderek tükenmekte, yaşanan kaotik süreçlerde hasta hekim ilişkileri bozulmakta, bu durum sağlıkta şiddetin ana nedenlerinden biri olmaktadır.

Giderek yalnızlaştırılan, çaresiz bir duruma sokulan ve geleceğe ilişkin beklentilerini kaybeden hekimler için tüm sorunlarında yanında olduğunu hissettiği, güvendiği, etkin, mücadeleci, erişilebilir, hekimlerle geniş ve güçlü bağları olan bir meslek odasına her zamankinden daha fazla gereksinim var.

Siyasetsiz değil ama siyasi iktidar dahil hiçbir güç odağının yönlendirmesine izin vermeden özgür iradesini kullanan, kendi örgütsel dinamiğini doğrudan demokrasi uygulamalarına dayandıran bir meslek odası istiyoruz. Hekimlik değerlerini ve evrensel insan haklarını savunan, hekimlik mesleğinin sorunlarını sağlık hakkıyla birlikte yorumlayan bir tabip odasını ve Türk Tabipleri Birliği’ni var etmek zorundayız.

Hekimlerin tabip odaları ve TTB bünyesinde tekrar toparlanmalarını, dayanışmalarını, mesleki bir güç odağı oluşturmalarını sağlamak temel hedefimizdir.

Demokrasiyi, barışı, özgürlüğü, adaleti, laikliği, savunan; Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet’in yüz yıllık kazanımlarını günümüzün özgürlük ve demokrasi ufkuyla geliştirmeyi hedefleyen İzmir Tabip Odası olarak hekimlerin yalnızlık, mutsuzluk ve geleceğe ilişkin umutsuzluk sarmalından dayanışma ile çıkabileceğine inanıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.