Tıp Dünyası – ESKİŞEHİR – Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz’a, Gezi direnişi sonrasında Eskişehir’de yaşanan bir sürgüne karşı çıktığı ve bu sürgünün durdurulmasına yönelik yapılan basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle, çalıştığı hastanenin idaresi tarafından kınama cezası verildi.
Eskişehir Valiliği'nin emriyle Eskişehir Devlet Hastanesi'nce açılan idari soruşturma sonucu verilen kınama cezasına Dr. Yılmaz itiraz etti ancak Dr. Yılmaz'ın, cezanın kabul edilmemesi için İl İdare Kurulu'na yaptığı itiraz reddedildi.
Konu ile ilgili Eskişehir Tabip Odası tarafından basın açıklaması yapıldı. Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz ise yaptığı açıklamada, Gezi direnişi sonrası demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütenler ile toplumun haklı taleplerini savunan meslek odası ya da kitle örgütü temsilcilerinin bu ve benzeri cezalar ile baskı altına alınmasını eleştirdi. Dr. Bülent Nazım Yılmaz, iyi hekimlik değerlerini hiçe sayanlara karşı, iyi hekimlikten taviz vermeden sağlık hakkı ve demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.
"Verilen ceza utanç verici"
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan, Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala, KESK, DİSK ve Akademik Odalar Birliği temsilcileri ise Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz'ın kınama cezası almasını Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto ettiler. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan burada yaptığı açıklamada, verilen cezanın utanç verici olduğunu söyledi. Aktan şunları söyledi: “Bugün burada verilen ceza kınama cezası olarak küçümsenebilir ama bu baskıların herkesi korkutmaya, ürkütmeye demokratik haklarını korumaktan alıkoymaya yönelik olduğunu biliyoruz. Bu ülkede hekimler acil hastalara bakmasınlar diye yasalar çıkarılıyor, bu ülkede hekimler acil hastalara baktıkları için 1 ila 3 yıl hapis ve 2 milyon liraya kadar para cezası ile cezalandırılma tehdidi ile karşı karşıyalar ancak bu hekimleri durdurmayacak. Gezi direnişleri sırasına Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Eskişehir'de hekimler ihtiyaçları olanlara sağlık hizmeti verdiler, bundan sonrada verecekler. Hapis cezaları, para cezaları durduramayacak. Sadece bu olaylarda değil, deprem ve sel olduğunda da sağlık çalışanları orada olacak. Bu hükümet Ankara Tabip Odası’na ve Hatay Tabip Odası’na bu olaylarda yardım ettikleri için dava açtı. Hepimiz biliyoruz ki Gezi direnişlerinden sonra bu ülke bir daha aynı ülke olmayacak. Bu ülke demokrasinin, özgürlük ve barışın peşinden daha kuvvetli bir şekilde gidecek. Tabip Odası Başkanı’na verilen ceza utanç vericidir. Bu cezanın geri alınmasını talep ediyorum. Bu ceza ortadan kalktıktan sonra bu cezayı verenlerin utancı ömür boyu kalacak".