"Örgütlü Emek, Sağlıklı Toplum"
Şubat 2025
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nden Yeni Yıl Mesajı
Yeni bir yıla adım atarken, mesleğimizin ve toplum sağlığının büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Ancak Türk Tabipleri Birliği olarak bu zorlukların üstesinden gelme kararlılığımızı da bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Aklın kötümserliğine karşı iradenin iyimserliği ile hekimlik mesleğinin onurunu koruma, halkın sağlık hakkını savunma ve sağlık sistemimizi daha güçlü bir noktaya taşıma adına hep birlikte büyük işler başaracağımıza inanıyoruz.
Sağlık Sistemi Çöktü:Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün
TTB olarak uzun yıllardır Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın yıkıcı sonuçları konusunda kamuoyunu ve yöneticileri uyarmaya çalıştık. Bilimsel raporlar, kitaplar hazırladık, sempozyumlar ve kongreler düzenledik. Yöneticileri uygulanan yanlış politikalardan vazgeçmeleri konusunda ikna etmeye çalıştık, eylemler yaptık. Ancak Sağlık Bakanlığı, geçmişte olduğu gibi bugün de yenidoğan skandalıyla tüm toplumun açık bir şekilde gördüğü yanlışları görmemekte ısrar ediyor. Olayı “münferit” olarak değerlendirip pansuman tedbirlerle çözmeye çalışıyor. Oysa kurdukları sağlık sistemi pansuman tedbirlerle ayağa kalkamayacak kadar çökmüştür. Artık halkın ihtiyacı olan eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunan, sağlık çalışanlarının iyi koşullarda güvenli ve güvenceli çalışabildiği başka bir sağlık sistemi kurmanın zamanıdır.
Merkezi Yönetim ve Sağlık Bakanlığıİçin 2025 Yılı Bütçesi
Bu çalışmada 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun safahatı ile genel içeriği değerlendirilirken, kapitalist üretim ilişkilerine sahip bir ülkede bütçenin rolü üzerinde de durulacaktır. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı bütçesi de ana hatlarıyla değerlendirilecektir. Sağlık Bakanlığı’nın kamu adına hizmet sunan her bir özel işletmeli (KÖİ modeli şehir hastanesi) hastaneye yine kamu adına hizmet sunan kamu-kendi hastanelerine göre 9 kat daha fazla kaynak ayırmış olması 2025 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu’nun temel bir özelliğini yansıtmaktadır. Bu tercih, kamu kaynaklarının sermaye sahiplerine aktarılması uygulamasının sağlık alanındaki dikkat çeken, büyük miktara ulaşan bir örneğidir.
— Onur Hamzaoğlu
Sağlıkta 3Ç: Çürüme, Çöküş, Çeteleşme
Sağlıkta Dönüşüm Programının ilk olarak duyurulduğu yıllarda, 2003 yılından başlayarak, bu programın çökmeye mahkum olduğunu birçok kez dile getirdik ve yazdık. 2025 yılına girdiğimiz bu günlerde, Sağlıkta Dönüşüm Programı (SDP) artık çürüme, çöküş ve çeteleşme ile anılmaktadır. İronik olan, Yenidoğan Çetesi Skandalının yaşandığı sırada İstanbul İl Sağlık Müdürü olan yeni Sağlık Bakanının, basına verdiği demeçlerde “Dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunduklarını” söyleyebilmesidir. 3Ç, yeni Bakanı gerçeklerden iyice koparmıştır, anlaşılan.
— Kayıhan Pala
Sayıştay Raporu’nun Bizlere Hatırlattıkları
Bu çalışmamızda Sayıştay’ın hazırladığı bu güncel raporun verilerine dayanarak üç büyük şehrimiz olan Ankara, İstanbul ve İzmir’de içlerinde tıp fakülteleri bulunan Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere 8 devlet üniversitesinde akademik kadroların değerlendirilmelerini amaçladık.
— Semih Baskan
Siz Hiç Derisi Yere Damlayan İnsan Gördünüz mü?
Bu cümle; adı “hayata dönüş” olarak konan operasyonda yaralanan bir mahpusun bir cümlesi. Günlük hayatta birbirimizle konuşurken böyle cümlelerle kurmuyor, kuramıyoruz.19-22 Aralık 2000’de yapılan ve F tipi cezaevlerine karşı 20 Ekim’den beri sürdürülen ölüm oruçlarını sona erdirmek amacıyla 20 cezaevine birden yapılan bir operasyondu “hayata dönüş”. “Hayata dönmek” gibi bir tanımlama; hücrelerde tecride uğramamak adına veya en insani koşullarda cezaevi yaşamlarını sürdürme adına yapılan, onaylansın ya da onaylanmasın, bu mücadeleyi kendi bedeni üzerinde sürdüren ve ölmeyi göze alan insanların devlet eliyle ölüme yollanması sürecinde çok ironik kalıyor.
— TTB İnsan Hakları Kolu
6 Şubat’ın İkinci Yılı Biterken Antakya
Şubat 2023 depremlerinin ikinci yıl dönümüne yaklaşırken kentsel iyilik hâline, insan ve insan dışı canlıların sağlığına, yaşam alanlarına ve doğaya özensizlik, aynı hoyratlıkla devam ediyor. Kentte gündelik yaşamı sürdürmeye dair eğitim, sağlığa erişim, ulaşım, güvenlik, elektrik ve temiz su ihtiyaçlarında sıklıkla görülen sorunlar çözülebilmiş değil, kentsel hizmetlerin tamamı hala eğreti bir biçimde ve büyük eksikliklerle devam ediyor. İkinci yıla çok az kaldı, işte 23 ay geçti bile o büyük yıkımın ardından. Telafisi mümkün olmayan, kaybettiğimiz canlarımızı bağrımıza bastık, Antakya ile hep birlikte iyileşeceğimiz umudunu hiç kaybetmeden, bu umuda ve birbirimizin yaralarına sarılarak yaşamayı öğrendik.
— Demet Parlar
Bir Asırlık Bir Hekim Çığlığı
Tarık Ziya Ekinci, 1925 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğdu. İstanbul Tıp Fakültesinden 1949 yılında mezun oldu. Doğduğu topraklarda okuma anlamında diğer çocuklardan daha şanslıydı. Ama bu şansını kendisi için kullanmaktan ziyade, okumayan çocukların olduğu memleketinde daha iyi bir yaşam kullanmak istiyordu. Cumhuriyetle yasal olarak mesleği için “doktor” kullanılmaya başlansa da halk arasında hekim ve resmi dairelerde “tabip” daha çok kullanıyordu. Adı ne olursa olsun o dönem için bireysel yaşamını daha rahat ettirecek bir mesleğe sahipti. Ama o bir hekim olarak kendi memleketinde yoksul halkıyla yaşamak ve onlara hekimlik yapmak istiyordu.
— Veysi Ülgen
Talat Kırış ile Söyleşi: Hekimlik Anlayışımın Temeli Şefkate Dayanıyor
Bir hekim, bir beyin cerrahı, bir edebiyatçı, bir gezgin, denize ve denizciliğe aşık bir insan ve daha birçok özellikle tanımlayabileceğimiz Prof. Dr. Talat Kırış ile yaptığımız söyleşi ile kendisini tanımak ve tanıtmak istedik. Hekimlik anlayışımın temelinin şefkate dayandığını ve hekimin birinci görevinin şefkatli olmak olduğunu söyleyen Kırış, “İnsana doğrudan dokunan bir meslek hekimlik, en zor, acılı anlarında onlara şifa ve şefkat verebiliyorsunuz. Hayatın başka hangi alanında böyle bir mutluluk olabilir?” diye sordu.
— Ayşe Uğurlu
Bir Eksik İşim Kalmışsa, Ara
Telefon makineme düşen her türlü gönderinin, neredeyse onda dokuzunu gün içinde silerim. Geri kalanlar, “galeri” bölümüne düşer. Ay sonunda bu gönderilerin çoğunu, hard diske atar ve zaman zaman geri dönüşler yaparak yeniden bakarım; izlerim, okurum, gülerim, ağlarım. Birkaç gün önce, 2022 yılı Ekim ayına ait gönderilere bakarken, birinde adeta mıhlanıp kaldım yerimde. Bildiğim bir olaydı ama yeniden okuyunca, bu defa katbekat hüzünlendim, öfkelendim, hüngür hüngür ağladım ve masaüstü bilgisayarımın sandalyesine geçip bu satırları yazdım. Gönderideki mesaj: “… bu sabah nöbeti devraldığım eş kıdemim, arkadaşım Dr. R. B. Ş. sabaha kadar işleri yetiştirmek için stresten uyuyamadığını söyledikten sonra, eve dönüş yolunda korkunç bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Geriye yoğunluktan dönemediğim, Bir eksik işim kalmışsa ara.”
— Muhsin Boz
İklim Krizi Sağlığımızı Nasıl Tehdit Ediyor?
Gezegenimizin yaşam döngülerinin sınırlarının, eşiklerinin zorlandığı, her yıl bir önceki yılın rekor sıcaklıklarının aşıldığı zor ve tuhaf zamanlardan geçiyoruz. 2022’de, küresel 10 yıllık ortalama sıcaklık, sanayi öncesi seviyelerin 1,15 °C üzerine çıktı, 2024 verileri 1,5 dereceyi aştığımızı gösteriyor. Dünyadaki canlılığı altıncı yok oluşa sürükleyebilecek bu kötüye gidişin engellenememesi durumunda küresel ısınmanın yarattığı iklim krizinin sağlık etkilerinin dünya çapında kötüleşmesi ve milyarlarca insanı bulundukları coğrafi bölgeye, yaşadıkları ülkenin siyasi ve sosyo-ekonomik koşullarına göre farklı boyutlarda etkilemesi bekleniyor.
Gurbette Hekim Olmak/Göç Hikayeleri: Norveç’te Doktorluk Genelde Telefon Üzerinden Yapılıyor, Dolayısıyla Dil En Önemli Şeylerden Biri
Son yıllarda başta hekimler olmak üzere sağlık emekçileri Türkiye’den göç ediyor. Aslında onlar yaşanmaz hale gelen bir toplumsal düzenden kaçıyorlar. Hekimler onurlu, insani mesleki koşullar ve güvenli bir gelecek hayalleri ile ülkeyi terk ediyorlar. Tıp Dünyası’nda bundan sonra hekim göçü ile ilgili hikayelere yer vermek istiyoruz. Norveç’in Hammerfest şehrinde dahiliye bölümünde doktor olarak çalışan Bulut, "Çalıştığım Hammerfest, dünyanın en kuzeydeki kenti ve çevresindeki kasabalar oldukça uzak. Kışın yollar genelde ya kar ya da fırtına nedeniyle kapalı oluyor. Her hastanın telefonla tartışılması ve kabul edilirse acil servise bildirilmesi gerekiyor. Preklinik nöbette, ev doktorundan her zaman bir epikriz geliyor. Ayrıca telsiz iletişimi oldukça yaygın. Nöbette yanınızda nöbet telefonu, telsiz ve acil durum çağrısı (stansalarm) cihazı taşımanız gerekiyor. Dolayısıyla dil, en önemli şeylerden biri" diyor.
Sherlock Holmes, Prof. Dr. Joseph Bell ve Teşhiste İnspeksiyonun Gücü
Victoria dönemi İskoçya’sında Britanya’nın en eski tıp okulunun polikliniği… Hastalar, çalışanlar ve öğrenciler günlük koşuşturma içindeler. Poliklinik odalarından birinde, koyu renkli ahşap bir masanın arkasında oturan bir profesör biraz önce odadan çıkan hastasıyla ilgili bilgiler vermektedir etrafındaki öğrencilerine. Siyah takım elbisesinin içindeki manşetli beyaz gömleği, siyah yeleği ve kravatıyla seçkin bir görünümü olan bu beyefendi Edinburgh Tıp Okulunun Adli Tıp ve Cerrahi hocası Prof. Dr. Joseph Bell’dir. Öğrenciler, küçük ipuçlarından sonuç çıkarma yeteneğiyle ünlü olan hocalarını hayranlıkla izlemektedirler. O sırada kapı çalınır ve bir sonraki hasta girer içeriye. Dr. Bell oturduğu koltuktan hafifçe doğurulup, çocuğuyla içeri giren kadını başıyla selamlar. Kadının “Günaydın Profesör Bell” demesi üzerine “Günaydın hanımefendi, feribot yolculuğunuz nasıl geçti” diye sorar.
— Okan Toygar
Ustaya Saygı: Ken Loachİşçi Sınıfı ve Tüm Ötekileştirilenler Seni Unutmayacak
İngiliz yönetmen Ken Loach, 87 yıllık uzun yaşamı ve 50 yıldan fazla yönetmenlik kariyeri boyunca toplumun alt sınıf insanları, işçileri, işsizleri, evsizleri, sistemle sorunu olanları ve onların yaşadığı yoksulluk, gelir adaletsizliği, sosyal güvencesizlik, eğitim ve sağlık sorunları gibi kapitalizmin ve neoliberal ekonomi politikalarının yarattığı tahribatı, grevler, sosyal hareketler, sendikal haklar ve sınıf çatışması gibi toplumsal konuları kendine has bir hassasiyetle anlatarak “işçi sınıfının yönetmeni” olarak zihinlere kazınmıştı. Ken Loach, son filminde de bildiği yoldan şaşmıyor.
— Ali İhsan Ökten
Kitap Tanıtımı: “İnsan dediğin…”
İnsan Dediğin Derya Deniz, insan dediğin bir toz zerresi, bir karbon elementi…Bir kitap düşünün; bir solukta okuduğunuz, sonra başucunuzda sakındığınız ya da çantanıza sıkıştırdığınız; trenlerde, vapurlarda, tıkış tıkış otobüslerde, aynı bölümleri bilmem kaçıncı kere okuyup yaşamak uğraşına dair yine ve yeniden farklı bir şey keşfettiğiniz… Sevgili Nedim İnce, insanı, insan dediğin toz zerresini; gezegende tek bir hücreyle var oluşundan bir annenin rahmine, bir annenin şefkatli kollarından yaşamak uğraşına, kültür dediğimiz -pek gururlandığımız- yaratışlara, yarattığı savaşlara, katliamlara ve illa ki emek, sevgi, barış ve umuda uzandırmış. Usul usul anlatmış anlam arayışlarımızı.
— Nilüfer Benal
ŞİİR DÜNYASI
Kalıt
Gece zikrinde bir yürekNasıl dolarsa feyizleAtım da öyle karanlık ahırdaBüyüdü kör bir seyisle
— Osman Tuğlu
TTB'DEN HABERLER
TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütlerinin Çağrısıyla Binlerce Hekim ve Sağlık Emekçisi İş Bıraktı: Haklıyız, Kararlıyız!
TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütlerinin ASM’lerde Beş Günlük İş Bırakma Eylemi Yüksek Katılımla Başladı: Yarattığınız Sorunlar Çözülene Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz!
TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri 6-10 Ocak İş Bırakma Eylemleri Öncesi Basın Toplantısı Düzenledi: “Bakanlığın, Bu Geniş Birlikteliğin Sesine Kulak Vermesi Gerekiyor”
TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri Sağlık Bakanlığı Önünden Seslendi: Halkın Sağlığını Korumak ve Geliştirmek İstiyor musunuz? Hekimlerin, Sağlık Emekçilerinin Sorunlarını Çözmek İstiyor musunuz?
TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütlerinin ASM’lerde Beş Günlük İş Bırakma Eylemi Yüksek Katılımla Başladı: Eziyet Yönetmelikleri Değil, Sağlığa Bakan İstiyoruz!
TTB ve Sağlık Emek-Meslek Örgütlerinin ASM’lerde Üç Günlük İş Bırakma Eylemi Yüksek Katılımla Başladı: Halka ve ASM Çalışanlarına Eziyet Olacak Yönetmeliği Geri Çekin!
TTB İç Anadolu Bölgesi Tabip Odaları Toplantısı Ankara’da Yapıldı
Marmara Güz Buluşması Erdek’te Başladı
TTB Güney İlleri Tabip Odaları Bölge Toplantısı Mersin’de Yapıldı
Marmara Güz Buluşması Sona Erdi
“Yerel Yönetimler ve Sağlık” Başlıklı 35. Gezici Eğitim Semineri İzmir’de Başladı
TTB, CHP’nin Düzenlediği Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı’na Katıldı: “Koruyucu Sağlık Hizmetleri Güçlü Olmadıkça, Sağlık Alanındaki Sorunların Çözümü İmkansız”
TTB Merkez Konseyi ve Aile Hekimliği Kolu’ndan Deprem Bölgesindeki ASM Çalışanlarına Ziyaretler
TTB Aile Hekimliği Kolu’nun Düzenlediği 2. Deprem Çalıştayı Adıyaman’da Yapıldı
TTB Aile Hekimliği Kolu, Adıyaman’dan Seslendi: Sağlık Bakanlığı’ndan Aile Hekimlerine Eziyet Yönetmeliği
Ağrı-Kars-Ardahan-Iğdır Tabip Odası’nın Ağrı’daki Yeni Çalışma Ofisi Açıldı
İstanbul’da Filistin İçin Yürüyüş: İsrail’i ve Suç Ortağı ABD’yi Durdurun!
TTB, Sağlık Alanındaki Başlıca Sorunlar ve Çözüm Önerileri ile İlgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Yöneticileri ve Grup Başkanvekili ile Görüştü
10 Ekim Katliamı’nda Yitirdiklerimiz 9. Yılında Ankara Garı Önünde Anıldı
TB, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde Yapılması Planlanan Değişikliğe Karşı SES’in Düzenlediği Basın Açıklamasına Destek Verdi
TTB ve İTO’dan Sağlık Bakanlığı’na Çağrı: ∑ziyet Yönetmeliği Geri Çekilsin!
“Dünya Ruh Sağlığı Günü: Sağlık Ortamında Ruh Sağlığı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” Paneli Yapıldı
TTB Merkez Konseyi, İstanbul’da Hekimlerle Buluştu
TTB’nin Çağrısıyla Bir Araya Gelen Birinci Basamakta Çalışan Sağlık Emek-Meslek Örgütlerinden Ortak Hareket Kararı
TTB’nin de Bileşeni Olduğu Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu, “Ücretsiz Okul Yemeği Hemen Şimdi Çalıştay Raporu”nu Paylaştı
Dr. Füsun Sayek’i Anma Etkinlikleri Kapsamında Çocuklar ve Ergenlerin Karşılaştığı Risk Faktörleri Ele Alındı
Yenidoğan Çetesi Olayı, Sağlıkta Piyasacı Dönüşümün Vahim Sonuçlarından Biridir; Çözüm ise Kamucu, Eşit, Ulaşılabilir, Ücretsiz, Nitelikli Bir Sağlık Sistemindedir
TTB ve Ege Bölgesi Tabip Odaları: Çok Üzgünüz; Sağlıkta Dönüşüm Yine Ölüm Getirdi, Sorumlular Hesap Vermelidir!
Aile Hekimliği Çalışanları Eziyet Yönetmeliğine Karşı Bir Araya Geldi: Biz Bu Taslağı Çöpe Attık, Siz de Çöpe Atın
TTB ve İTO: “Yenidoğan Çetesi Olayı Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın İflasının Göstergesidir; Herkese Eşit, Ücretsiz, Nitelikli, Ulaşılabilir Bir Sağlık Sistemi Mümkündür!”
Dünya Tabipleri Birliği Genel Kurulu Helsinki’de Yapıldı: Helsinki Bildirgesi 60. Yılında Revize Edilerek Kabul Edildi, TTB’ye Destek Kararı Yinelendi
TTB Pratisyen Hekimler Kolu Adana’dan Seslendi: Aşı Temini Sorunu, “Aşı”lamıyor!
TTB ve Tabip Odalarından Ortak Açıklama: Sağlıkta Ticaret Ölüm Getirdi! Halkın Sağlık Hakkına ve Mesleğimizin Onuruna Sahip Çıkıyoruz. Sorumlular Hesap Vermelidir!
Prof. Dr. Nusret Fişek Anma Etkinliği’nde “Sağlıkta Dönüşüm ve Sağlıkta Çeteleşme” Konuşuldu
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Emekçilerin Sorunlarını ve Çözüm Önerilerini Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi
TTB ile Doğu ve Güneydoğu Bölge Tabip Odaları: Sağlıkta Ticarileşme ve Çeteleşmeye Karşı Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdüreceğiz
TTB Yüksek Onur Kurulu Önceki Dönem Üyelerinden Dr. Tarık Ziya Ekinci Diyarbakır’da Düzenlenen Etkinlik ile Anıldı
Sağlıkta Şiddet ve Kadına Şiddetin Simgesi Olan Dr. Aynur Dağdemir Anıldı: Eril Şiddete Karşı Mücadelemizi Sürdüreceğiz
TTB ve Tabip Odaları: Sağlıkta Çetelerin Olmadığı; Halkımız, Hekimler ve Sağlık Çalışanları İçin Daha İyi, Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün!
TTB Merkez Konseyi Meclis Sağlık Komisyonu’nda Görüş Verdi: Hastalar Kanıta Dayalı Tıp Uygulamalarına Yönlendirilmelidir
“Özel Hastanede Hekim Olmak: İşçi mi? Patron mu?” Paneli İstanbul Tabip Odası’nda Yapıldı
TTB Genel Yönetim Kurulu Sonuç Bildirgesi: Bebeklerin Ölmediği Bir Sağlık Sistemi İçin Mücadeleye!
2025 Yılı “Merkezi Yönetim Bütçe Yasa Teklifi”nde Sağlık Bakanlığı’nın Payı Koruyucu Hizmetlere de Tedavi Edici Hizmetlere de Yetmeyecekv
“Kamusal Hizmetlerin Piyasalaştırılması, Çeteleşme ve Yaşam Hakkı İhlalleri” Paneli Yapıldı
DİSK-KESK-TMMOB-TTB, Polis Engeline Karşın Bütçeye İlişkin Değerlendirmelerini ve Taleplerini Paylaştı: “Halk İçin Bütçe, Demokratik Türkiye”
TTB Trakya Bölge Sağlıkta Güvenli Çalışma Ortamı Oluşturma Eğitici Eğitimi Kursu Tamamlandı
“Depremlerde Değişen Hayatlarımız” Paneli Adıyaman’da Yapıldı
“Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Kendine Zarar Verme Davranışına Yaklaşım” Başlıklı Eğitim Çalışması Adıyaman’da Yapıldı
TTB Merkez Konseyi Heyeti 23-24 Aralık’ta Mardin’deydi
TTB ve İTO’dan Yenidoğanları Öldüren Çetenin Yargılandığı Dava Öncesi Açıklama: Anlatılan “Sağlıkta Dönüşüm”ün Hikâyesidir! Oysa “Başka Bir Sağlık Sistemi, Başka Bir Hekimlik Ortamı” Mümkün!
“Sağlıkta Ticari Çeteleşme Bebek Ölümleri Ön Raporu” Yayımlandı
TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap TBMM’de Konuştu: Yenidoğan Ölümleri Yıllara Yayılan Yanlış Politikaların Sonucudur, Sağlıkta Dönüşüm’de Israr Edilirse Yenilerinin Yaşanması Kaçınılmazdır
“Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Yapılan Değişikliklerin Kronolojisi: Yıllara Yayılmış Bir Cinayetin Anatomisi” Raporu Yayımlandı
Dr. Metehan Akbulut Anısına “Kamusal İşçi Sağlığı Hizmet Modelini Konuşuyoruz” Paneli Düzenlendi
“Barınma ve Sağlık” Atölye Çalışması Adıyaman’da Yapıldı
TTB'Yİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN!
TTB Tıp Dünyası E-DergiGMK Bulvarı Şehit Daniş Tunalıgil Sok. No: 2/17-23, 06570, Maltepe / ANKARATel: (0 312) 231 31 79[email protected]
Tarayıcıda görüntüle...